over Queen B.

Unieke lingerie voor unieke vrouwen

Over

Queen B.

TV-reportage Koppen

Artikel Knack Weekend

Artikel Amoena Life

Modeshow Urban Ink Fest

Interview Joe-fm

Het verhaal achter Queen B.

Sabine vertelt...

 

 

De drang om te maken, te creëren.

Ik kende dit mijn hele leven, maar deed er pas iets mee toen ik er echt tijd voor maakte. Je raakt namelijk makkelijk verstrikt in werk, gezin en het leven in het algemeen. Het was pas toen de grote 30 naderde dat ik mijn leven en activiteiten in vraag stelde. Ik was een getrouwde vrouw met een vaste kantoorbaan. Ik had veel vrienden, maakte prachtige reizen en had de meeste dingen die een vrouw kon wensen. Maar diep vanbinnen was er een gemis: een doel én voldoening, maar vooral de behoefte om op één of andere manier een verschil te maken.

 

 

Achteraf voelt het als voorbestemd dat ik op een workshop 'lingerie maken' stuitte.

Voor die tijd besefte ik niet eens dat lingerie iets was dat je zelf kon maken. Ik hield als kind al van handwerken zoals naaien, breien en haken. Als tiener bracht ik vele uren door met het maken van kleine dingen. Maar eenmaal volwassen haalde het leven me in.

 

Ik heb enorm geleerd uit de vele lingerieworkshops die ik volgde. En toen ik mijn eerste zelfgemaakte slipjes online verkocht, was ik helemaal verloren. Ik hield, en houd nog steeds, van het maken van iets dat iemand anders wilde dragen.

Het was het begin van Queen B. en ik wilde meer. In de jaren die volgden leerde ik de kneepjes van het vak en volgde les in binnen- en buitenland. Daarnaast studeerde ik mode en kostuumontwerp op een kunstacademie. Want lingerie maken is één ding, het ontwerpen van een collectie is nog iets heel anders...

 

 

Close werken met én voor vrouwen, hen helpen de juiste lingerie te vinden... het geeft me nog steeds zoveel voldoening. Lingerie ontwerpen en maken is een heel persoonlijke ambacht. Door dit te doen ontdekte ik ook snel problemen met lingerie uit de standaard confectie. Vele vrouwen passen wel in standaard lingerie, maar ik ervaar ook dat heel wat vrouwen speciale noden hebben.

 

Sinds maart 2014 run ik mijn eigen lingerie atelier in het mooie Scherpenheuvel. Het is een plek voor alle vrouwen op zoek naar aangepaste lingerie. Elk ontwerp wordt op maat gemaakt naar de ideeën van de klant of volgens een ontwerp uit een van mijn collecties.

 

Met Queen B. wil ik tegemoet komen aan de wensen van elke vrouw, of die nu een maat 90 H heeft, een borstprothese of een stoma draagt: mooie lingerie moet iets zijn voor iedereen. Dat is mijn missie!

 

 

Sabine

Zelf lingerie leren maken?

Ik geef workshops en opleidingen in mijn atelier in Scherpenheuvel, zowel privé als voor kleine groepen.

Voor langdurige opleidingen kan je ook terecht bij Syntra Hasselt. Daar ben ik docent van de opleidingen Lingerie- en Korsettenmaker en Lingerie-Ontwerper.

Lingerie Atelier Queen B. - Basilieklaan 154 - 3270 Scherpenheuvel - T. 0494 38 00 11 - info@queenb.be

Copyright @ All Rights Reserved - disclaimer